Jak zvýšit odolnost rajčat proti plísni, spálení sluncem a škůdcům

Recept na nálev, který vám níže popíšu, pochází od starší ženy z vnitrozemí Bulharska, která  dělá tuto kůru u svých rajčat 2x až 3x za sezónu. Od doby co ji u svých rajčat provádí, netrpí rajčata na plísně, ani když v daném roce hodně prší. Svá rajčata sklízí až do konce října a to i v letech, kdy je studený podzim a hodně prší. Uvádí, že rajčata jsou chutnější, šťavnatá, nenapadají je ani jiní škůdci a velké slunce je tak snadno nespálí.

Budu rád, když mi napíšete, jaká byla vaše sklizeň, jestli i vy s nálevem zaznamenáte takové úspěchy v našich podmínkách.

POSTUP NA PŘÍPRAVU NÁLEVU:

2,6-2,7l  odstáté vody bez chlóru

100g droždí (rozpustit v teplé vodě)

1/2 hrnku cukru

Všechno se smíchá v jedné nádobě a přikryje se gázou. (občas promíchejte)

Jakmile obsah  začne fermentovat, je hotovo.

Samotná kůra probíhá následovně:

Naberete 1 hrnek zfermentovaného „droždí“ a rozředíte ho  do 10 l vody.  Tímto nálevem zalíváte. Na každý keřík rajčat cca jeden litr nálevu.

Celou kůru můžete aplikovat na svá rajčata 2x až 3x za rok.

Těším se i na vaše zkušenosti a ohlasy pod článkem, jak kůra z droždí funguje Vám.

Těm z Vás, kteří ještě nemají svojí vlastní zahradu, ale rádi by si jí v budoucnu pořídily, aby mohli pěstovat vlastní úžasnou zeleninu na vlastní půdě, doporučuji navštívit stránky www.svobodny-domov.cz. Na stránkách mimo jiné naleznete dokončenou II. etapu cesty za Svobodným Domovem na téma Hledáme místo pro život aneb jak si pořídit pozemek vhodný pro stavbu domu.

A jako čerstvá NOVINKA je pro vás nachystána také III. etapa cesty za Svobodným Domovem, velmi zásadní ebook:  JAK VYBRAT VHODNÝ DŮM aneb co všechno byste měli vědět,  než si začnete hledat projektanta. Více informací ZDE.

Petr Vytlačil
Jsem stavař a nadšený propagátor vědomého stavění v souladu s přírodou. Rád bych ukázal, že je možné, dělat věci jinak, než je "běžné", ušetřit si tím peníze, vyvarovat se stresu a žít tak naplněnější život. >Můj příběh si můžete přečíst zde >>
Komentáře